Dromen

Dromen

 Hé vriendinnetje!

Hé Katja!

        Ga je mee naar Marie-Sofie?

Ja, even nog mijn dromenschriftje pakken.

   Heb jij nog aparte dromen gehad?

Eergisteren droomde ik dat ik met een afvalcontainer op straat liep en van iedereen die voorbij kwam, pakte ik een gevoel uit hun buik en stopte dat in mijn container. De container werd loeizwaar en ik kon ‘m bijna niet meer vooruit duwen. 

Toen ik thuis kwam, zag ik dat er een klein gaatje in mijn buik zat, op de plaats van mijn navel, en daar haalde ik mijn eigen gevoel uit en stopte die ook in de container.

        Hahaha, dat is een leuke droom!

We zullen er zo meteen met Marie-Sofie over hebben.

Ik denk dat ik wel weet wat je droom betekent. Je bent toch zo actief bezig om allerlei gevoelens te verzamelen en te onderzoeken?


Ja, dat klopt.

Misschien laat de droom jou zien dat de gevoelens van anderen te zwaar voor je wegen en dat je beter kunt  onderzoeken waarom je zelf bepaalde gevoelens hebt.

Warempel Katja, ik denk dat je gelijk hebt! Zo had ik het nog niet gezien. Dankjewel.  En jij, heb jij nog wat moois gedroomd?

Ik had een paar nachten geleden een nachtmerrie! Ik werd achtervolgd door een vos en boven mij vloog een adelaar. Ik was hartstikke bang voor de vos, maar niet voor de   adelaar. Ik was blij dat ik wakker werd in mijn veilige bed.

Volgens mij betekent een vos sluwheid, ofwel gemeen en de adelaar staat geloof ik voor gevoel van succes

Misschien heb je het gevoel dat iemand gemeen tegen je is, omdat jij laatst een negen haalde voor dat moeilijke proefwerk.

Mmm, zou zomaar kunnen. Brit deed laatst inderdaad nogal gemeen.

Vragen voor jou